Sunday, February 06, 2011

Vitamin Yang Baik Untuk Ibu Hamil

FERROUS FORMATE - pil zat besi, utk tambah darah, elak anemia (kurang darah, pucat).  Tapi kalau ambik ni, adakala tahi akan berwarna hitam dan boleh sebabkan sembelit, so kena banyak minum air dan olah diet mengikut keperluan badan agar serat, air, lain2 zat tambahan cukup.
 
ASCORBIC ACID a.k.a VITAMIN C   ... Nama glamor bagi Ascorbic Acid ialah Vitamin C ... Ini sesuai diambil sesiapa sahaja, Vitamin C is water soluble, larut dalam air, so kalau makan Vitamin C ni, kencing jadik warna kuning ...
 
Pengambilan Ferrous Formate adalah digalakkan disekaliguskan dengan Vitamin C agar penyerapan lebih berkesan.
 
VITAMIN B COMPLEX pulak, penting kerana ia mempunyai kebaikan untuk segala keperluan tambahan yang diperlukan oleh tubuh kita, membantu segala proses luar dan dalam badan macam good for the hair, skin, nail,  tambah energy, elak stress dan keletihan, bagus untuk otak, membantu proses penghadaman yang betul dan sihat.
 
OBIMIN - Ada semua vitamin yang diperlukan ibu mengandung dan ibu yang sedang menyusukan anak, tapi kalau tak mengandung pun, sajer2 nak makan sebagai vitamin tambahan pun tak mengapa.
 
FOLIC ACID - Membantu pembentukkan sel2 darah/ tisu badan/DNA dan elakkan anemia (pucat, kurang darah).  The best time to take Folic Acid ialah at least 3 bulan sebelum plan nak mengandung.  Pil ni boleh diambil anytime, bukan sebab pregnant semata, ia memang bagus.  Folic Acid terkandung jugak dalam Obimin, Primalet.



5 comments:

  1. If you desire to grow your familiarity just keep visiting this site and be updated with the
    most recent news posted here.

    My web page; cost of saffron

    ReplyDelete
  2. wonderful issues altogether, you just received a new reader.
    What might you suggest in regards to your publish that you
    just made some days in the past? Any certain?

    Feel free to surf to my website ... master cleanse weight loss

    ReplyDelete
  3. Very good website you have here but I was curious about
    if you knew of any message boards that cover the same topics discussed here?
    I'd really like to be a part of community where I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

    Feel free to surf to my weblog acid reflux remedies

    ReplyDelete
  4. Great goods from you, man. I have remember your stuff previous to and you're just extremely fantastic. I actually like what you've
    got here, really like what you're stating and the way during which you assert it. You are making it entertaining and you still care for to stay it smart. I can't wait to read far more from you.
    This is really a wonderful website.

    Also visit my site :: natural colon cleanse

    ReplyDelete
  5. Thank you for any other excellent post. Where else may anybody get that type
    of info in such a perfect way of writing? I've a presentation next week, and I am at the look for such information.

    Here is my site ... ryobi p630 cordless paint sprayer

    ReplyDelete

Silalah mengomen

 
Images by Freepik