Abah Aufa

Daisypath Happy Birthday tickers

Ibu Aufa

Daisypath Happy Birthday tickers

Aufa Auni

Daisypath Happy Birthday tickers

Blogger news

Followers

My Busuk

Busuk.org

OhBelog

Anak Ibu


Anak Wan

Anak Nadia

Sunday, July 06, 2014

Awasi Jari Anda

Assalamualaikum....

Gini la pulak jadinya kalau ada je bahan yang nak dikongsi hihihi...

Bulan lalu masa pegi rumah mak tengok dapur gas dia dah teruk. Boleh pakai sebelah je. Pastu api pun tak kuat yg sebelah tu.

Kesian mak....

So ingat nak beli la satu. Nak pergi membeli pun satu masalah sebab tak sempat. Cik hubby ni sat ada program la satgi ada hal pulak. Tertangguh saja.

Fikir punya fikir nak try beli online jela.
Dah kompom diorang akan hantr depan pintu ghomah.

Akak try seng heng. Lepas pilih dapurnya terus buat transfer melalui maybank2u.
Lepas tu email resit dengan ikut arahan pembayaran dan prosedur bukti bayaran. Tak lama pastu dapat email confirmation penerimaan bayaran dan proceed penghantaran.

Pagi ahad dapat makluman dari mak dapur gas dah sampai. Petang karang cik hubby akan tolong pasang.

Senang sungguh zaman sekarang. Membeli mudah je. Hujung jari.

Tapi kena berhati-hati. Laju keluar duit dek kerana senang dan jena lagi extra careful sebab banyak penyangak yang tunggu nganga je nak tipu...

Happy shopping dan layan gambo k...

Selamat 7 ramadhan...

Masa Mereka... Masa Kita ???

Assalamualaikum

Lama tak jumpa diudara.
Semuanya ok cuma kekangan masa dan tak ada bahan huhuhuhu...

Semua sihat ? Puasa ok ? Persiapan raya dah mula ke ?

Akak sekadarnya sahaja... Kerja makin bertambah. Itu biasa...

Di 6 dan 7 ramadhan kita dikejutkan dengan pemergian abadi biduanita negara Datuk Hjh Sharifah Aini atas sebab masalah paru-paru dan adik memen iaitu anak pelakon dan penyanyi linda rafar kerana ketumbuhan dalam perut.

Innalillahhiwainnailaihirojiun...

Dari Allah kita datang kepada Allah jua kita kembali...

Kepada keluarga keduanya semoga tabah dan redha...

Kita yang tinggal ni tak tahu bila masa kita , bagaimana dan kenapa...

Sesungguhnya Allah sahaja yang tahu..

Persoalannya..... cukupkah bekal buat mendiami syurga ?

Waalahualam...

Tuesday, June 10, 2014

Bermain Dengan Makanan

Assalamualaikum..

Kalau budak-budak kita main dengan makanan mau kena 'baham' ngan mak-mak.

Hong yi , artis dari malaysia ini mempamerkan seninya melalui makanan.

N-Joyz....












P/s  :  Cantik jugak tapi tak baik main ngan makanan. Makanan adalah mulia.




Wednesday, April 09, 2014

Kisah Seorang Anak Kanser

Ibu , biarlah saya mati. Permintaan terakhir saya agar ibu terus hidup...


Anak kecil ini namanya Chen Xiao Tian (7 tahun) didiagnos mengidap tumor otak.
Ibunya pula Zhou Lu pula mengidap penyakit buah pinggang.

Adik ini kemudiannya lumpuh dan buta akibat dari tumor yang dihidapinya...

Para doktor mencadangkan agar ibunya mengambil buah pinggang adik ini kerana 
masa buat beliau sangat hampir... Tetapi ibunya enggan...

Beliau terdengar ibunya menolak dan mula memujuk ibunya supa menerima cadngan para doktor.

Dia mahu menyelamatkan nyawa ibunya...

Akhirnya ibunya bersetuju kerana merasakan secebis dari diri anaknya akan berada 
di dalam dirinya buat selama-lamanya..






p/s  :  Sangat sedih....